Общината гради голям спортен комплекс северно от Панаира

4 520 000 лв. с ДДС ще струва изграждането на многофункционалния комплекс

Нов многофункционален тренировъчен спортен комплекс ще бъде изграден в квартала северно от Панаира. Това става ясно от обявената от общината обществена поръчка за изпълнение на инженеринг – идеен и работен инвестиционен проект, строително-монтажни работи и осъществяване на авторски надзор.

В момента в този район на бул. „Дунав“ съществува спортна сграда. На нейно място ще бъде изграден новият спортен комплекс.

Това ще стане на два етапа. Първият включва проектиране на нов многофункционален спортен комплекс, зала, обслужващи и спомагателни помещения и благоустрояване на прилежащата площ в рамките на имота, чиято площ е 5353 кв. м. Освен това в първия етап са включени и строителните дейности, като ще се запази съществуващата сграда.

По време на втория етап тя обаче ще бъде разрушена и на нейно място ще бъдат изградени спортни игрища, детски площадки, зони за отдих и др.

Новият комплекс ще отговаря на всички европейски изисквания и ще предлага максимален брой възможности за спорт и атракции. В него ще могат да тренират спортни клубове, но ще бъде отворен и за граждани. Освен всичко друго, комплексът ще  включва кафене, фитнес, сауна, помещения за отдих и възстановяване на трениращите.

Сред спортовете, които ще могат да се практикуват са баскетбол, волейбол, спортна аеробика, художествена гимнастика, танци и други спортове на закрито.

4 520 000 лв. с ДДС ще струва изграждането на многофункционалния комплекс, като парите ще дойдат от бюджета на общината. Те са разпределени в две бюджетни години – тази и следващата – 2019 г. През тази в бюджета са заложени 1 700 000 лв., а за следващата – 2 820 000 лв.

Срокът за подаване на офертите от фирми е до 12 септември. Те ще бъдат отворени на 13 септември в 10 часа в сградата на община Пловдив на пл. „Стефан Стамболов“.

Подобни статии

Top