Общината набира творби на пловдивски писатели и важни за града под тепетата издания

Срокът за подаване на пакета документи е от днес до 15 юли

Община Пловдив чрез отдел „Култура, археология и културно наследство“ на Община Пловдив обяви сесия за набиране на предложения по Компонент 4 „Произведения на пловдивски писатели и важни за града издания“ по Наредбата за финансиране на инициативи в сферата на културата. Срокът за подаване на пакета документи е от днес до 15 юли.

По този компонент се финансира подготовката до етап „електронна книга в PDF“ на творби в област: художествена литература (стихосбирка, сборник разкази, роман, драматургия, книга за деца), литературна критика, литературна история, литературоведско изследване, монография, литературна анкета; историческа литература; краезнание; изкуствознание; културология; други (вече издавани  творби, важни за Пловдив) по реда и условията на чл.31 до чл.36 от Наредбата.

Могат да кандидатстват издателства, които представят пловдивски писатели или важни за града издания. Финансирането е в размер както следва: стихосбирка – до 800 лева и белетристична творба – до 3500 лева.

Документи за финансиране се приемат в деловодството на Община Пловдив на адрес пл. „Стефан Стамболов“ 1 с кореспондент отдел „Култура, археология и културно наследство“.

Подобни статии

Top