Общината обяви конкурс за директор на ОИ „Старинен Пловдив“

Междувременно в интернет започна подписка за освобождаването на досегашния шеф Богомил Грозев

Кметът Здравко Димитров ще издаде заповед за обявяването на конкурс за директор на ОИ „Старинен Пловдив“. По закон процедурата предстои да бъде съгласувана с Министерство на културата.

Това е първият конкурс за избор на директор на ОИ „Старинен Пловдив“ от 2006 г. насам, когато за директор на института беше избрана Весела Илиева. Без конкурс след това този пост са заемали Наташа Димитрова, Теодора Стойкова, Амелия Гешева, Милко Кафтански и Йордан Илиев.

„Има обществен натиск, какъвто не се забелязва през последните 15 години, през които директорите са били назначавани без конкурс. Не пренебрегвам подобна позиция и затова ще обявя конкурс за длъжността. Не се притеснявам да извървим процедурата и се надявам това да даде спокойствие на директора на общинския институт да изпълнява работните си ангажименти“, заяви кметът Здравко Димитров. Той допълни, че Богомил Грозев ще продължи да изпълнява длъжността „директор на ОИ „Старинен Пловдив“ до приключване на конкурса и излъчването на победител.

Междувременно в интернет бе публикувана петиция и започна подписка с искане за освобождаване на Богомил Грозев от поста директор на Общински институт „Старинен Пловдив“. Авторите на петицията настояват за насрочване на конкурс и назначаване на ревизия на изразходваните средства от директора на  общинския институт за периода 2017 – 2021 г.  До този момент под нея са се подписали 429 души.

Припомняме, че миналата седмица Грозев назначи за уредник на Античния театър Григор Чолаков, по-известен като Dj Funky. Назначението преля чашата на търпението на пловдивчани, които взривиха социалните мрежи и на следващия ден се стигна до освобождаването на Чолаков по искане лично на кмета Здравко Димитров.

Освободиха скоропостижно новия уредник на Античния театър

Подобни статии

Top