Общината обяви пакет от мерки за малкия бизнеса в Пловдив!

Ето предложените облекчения във връзка с бизнес негативите заради извънредното положение и усложнената обстановка

Община Пловдив обяви пакет от мерки в подкрепа на малкия и микро бизнеса, предаде репортер на DCnews.bg. Това стана ясно от приключилата току-що среща на Общинския кризисен щаб при кмета на Пловдив Здравко Димитров. Те ще бъдат подложени на гласуване на първата възможна след отминаване на извънредното положение Общинска сесия (следващата редовна сесия е отменена – четете ТУК), поясни ресорният заместник-кмет Илия Кирчев.

Какво се предлага:

Първо: Спиране събирането на тротоарно право до края на годината.

Второ:Разсрочване на всички дължими концесионни такси за 2019-та година, а за 2020-та те ще бъдат начислени реципрочно за времето, когато обектите са работили.

Трето: Заведенията, които използват под наем общински паркинг да бъдат освободени от плащане на дължимото за времето, когато не са работили.

Четвърто: Спира се плащането на патентен данък на всички еднолични търговци за срок от 3 месеца до края на май. Който е платил за месец март пък, то парите ще му се признаят като такса за юни.

„Строителството остава един от малкото браншове и това е шанс за много компании“, подчерта още Кирчев. Той увери, че се работи усилено по осъществяване на инвестиционната програма на Общината, особено след като в града са стартирали проекти за над 200 000 000 лева.

„Осъзнавайки огромната отговорност и изпитание, ние правим всичко възможно да овладеем разпространението на вируса в града, провеждайки всички мерки на Националния и Областния щаб. В непрекъсната връзка с РЗИ и МВР см. Голяма част от рестрикциите са насочени към бизнеса и в тази връзка са мерките, които дължим на бизнеса – много магазини и заведения са затворени, има трудност, проблемите са в различни сектори, но целта е след края на това нещастие, което ни сполетя да излезем по-силни и бизнесът да се възстанови„, коментира на свой ред кметът Здравко Димитров.

 

Подобни статии

Top