Общината описва проблемите в Транспортния проект, екип на „Индра“ ги решава на място

Трябва да намерим начин системата да заработи и да я използваме, не може просто да я захвърлим, заяви кметът Здравко Димитров

Голям екип специалисти изпраща „Индра“ до края на месеца в Пловдив, за да отстранят по най-бързия начин проблемите от системата. Това стана ясно след края на днешната среща между висшия мениджмънт на испанската фирма-изпълнител на Транспортния проект и кмета Здравко Димитров.

„Обяснихме им какво трябва да се прави от тяхна страна. Набелязваме работна карта по дни, описваме проблем по проблем в детайли. Помолихме екипът да ги решава проблемите на място“, заяви и зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов. Той обобщи, че до ситуацията се е стигнало заради недобра комуникация, а на моменти и липса на такава.

Сега желанието на Общината е в срока на гаранцията, което изтича на 16.12., испанците да си изпълнят своите ангажименти. „Подготвяме се и за най-лошото, за влизане в тежък юридически казус, но като цяло договорът е разписан в наша полза“, коментира още той.

‘Трябва да намерим начин системата да заработи, да я използваме, не може просто да я захвърлим“, категоричен бе и кметът Здравко Димитров.

„Подписал съм протоколите, защото съм видял работеща система. Стоя зад всяко свое действие, готов съм да поема своята отговорност“, изтъкна и ръководителят на Транспортния проект инж. Борислав Кръстев.

Подобни статии

Top