Общината ощетила фондация „Пловдив 2019“ с 4 млн. в годината на титлата

Екипът на Общинската фондация е свит наполовина

Предишното общинско ръководство е ощетило фондация „Пловдив 2019“ с 4 000 000 лева. Това разказа зам.-кметът по икономика Илия Кирчев след заседанието на местния парламент днес, предаде репортер на DCnews.bg. 

„Миналата година Общината е сложила една сума, но не е дала на фондацията около 4 000 000 лева“, поясни той. (Припомняме, че гласуваният бюджет на „Пловдив 2019“ за 2019-та бе в размер на 11 073 950 лева.) По думите на Кирчев причината е, че общинският бюджет се е изчерпал изцяло до септември, т.е. бил е заложен със скрит дефицит, и затова в един момент се е стигнало до орязване парите на Общинската фондация.

Що се отнася до анонсираните съкращения в „Пловдив 2019“, то Кирчев поясни, че на заседание на Управителния съвет вчера е утвърдено предложени на изпълнителния директор за персонала, който се свива с 50%, но артистичният и изпълнителният директор засега няма да бъдат сменяни. Зам.-кметът загатна, че от фондацията са работили в доста трудни условия при налагане на определени интересни за това (цитирам) „да се дават пари на този и на онзи“.

Припомняме, че предстои свитият екип на „Пловдив 2019“ да напусне сградата на тютюневия склад и да се завърне в помещенията си на ул. „Райко Даскалов“ в самото сърце на града, което е част от планираното оптимизиране на разходите.

 

Подобни статии

Top