Общината плаща 30 бона за концерт на Найджъл Кенеди на Античния. Пак ли ще е безплатен?

Ще се случи ли същото като с концерта „Звездите на България – най-големите хитове“?

Близо 30 хиляди лева ще плати общината на продуцентска компания за организиране и провеждане на концерт „Една вечер с Найджъл Кенеди“  на Античния театър в Пловдив. Това става ясно от обявената обществена поръчка, документацията за която е публикувана на сайта на общината.

С нея се възлага организирането и провеждането на ексклузивен за България концерт под мотото „Една вечер с Найджъл Кенеди“, който ще се проведе на 21 септември 2019 г. на античната сцена под тепетата.

Стойността на поръчката без ДДС е 23 333.33 лв., а с ДДС ще достигне до 30 хиляди.

С около 3 хиляди лева по-малко струваше концертът на звездите на българската естрада, който се проведе миналия вторник на Античния и отново бе платен от общинската хазна. Той бе обявен като подарък за пловдивчани и беше с безплатен вход.

Дали обаче подобен жест е удачен и за музикант от световна величина като Найджъл Кенеди?

Засега няма информация дали и този концерт ще бъде безплатен, но ако това се случи и билети не бъдат продавани, има огромна вероятност от нещастен случай на Античния. Особено ако се опираме на опита от предишния безплатен концерт. За него на древната сцена бяха дошли хиляди пловдивчани. Половин час преди началото на концерта всички седящи и правостоящи места бяха запълнени, а желаещи да попеят със звездите на родната естрада все още напъваха да влязат през двата входа. Стигна се дотам, че някои влизаха, а други излизаха разочаровани.

На практика много от хората успяха да се забавляват и да попеят с родните звезди, но други се чудеха как да опазят себе си и останалите от това да не бъдат смачкани в тълпата. Античният театър се пукаше по шевовете, а в него имаше близо 10 хиляди души при капацитет от 3 до 5 хиляди.

Договорът ще бъде сключен с промоутъра „Блу Хилс“ ЕООД, става ясно от обществената поръчка. Дружеството е сключило договор на 1 април със световноизвестния цигулар за концерта на 21 септември.

Снимка: youtube.com

Подобни статии

Top