Общината препоръча на Локо да строи на етапи, за да стигнат парите

Кметът Здравко Димитров и главният архитект Димитър Ахрянов се срещнаха с представители на „черно-белия“ клуб

Локомотив (Пловдив) да не предприема цялостен строеж на стадиона си в парк „Лаута“, а да направи отделни етапи, за да стигнат обещаните от премиера Бойко Борисов 12 милиона лева. Така кметът Здравко Димитров и главният архитект на Общината Димитър Ахрянов посъветваха представители на „черно-белия“ клуб, пристигнали за разговори.

От Локомотив имат проектна готовност за едната трибуна – „Бесика“, предстои изготвянето на проекти и за още две – рухналата северозападна трибуна и нестабилната югозападна трибуна. По следващ етап може да се ремонтира и Централната трибуна на стадиона, както и да бъде изградена козирка.

Арх. Ахрянов посъветва и представителите на Локомотив, както тези на Ботев – да се изготви окончателен проект, който да бъде входиран в Общината, защото всяко изменение в него след това ще води до промяна на условията на обществената поръчка и ще причини сериозно забавяне.

От Община Пловдив се ангажираха и със съдействие за бързо уреждане на казуса с 47-те декара за спортна база на клуба в ЖР „Тракия“.

Подобни статии

Top