Общината раздава награди за добри практики в туризма

В онлайн гласуването се включиха 1557 души

За втори път Община Пловдив ще връчи Годишни награди за най-добри практики в сферата на туризма, реализирани през предходната 2017 година.

Победителите ще бъдат наградени на официална церемония в Малката базилика днес. По време на церемонията ще бъдат обявени и тримата участници в онлайн анкетата, които ще получат специални награди от спонсори и партньорите на общината.

Припомняме, че Експертна комисия, излъчена от Консултативния съвет по въпросите на туризма в община Пловдив, обяви на 1 юни номинациите в трите категории: „Най-оригинално събитие в областта на туризма в Пловдив за 2017 г.“, „Най-оригинален нов туристически продукт в Пловдив за 2017 г.“ и „Най-атрактивно заведение в Пловдив за 2017 г.“.  Под формата на публична анкета, тези номинации бяха отворени за гласуване от пловдивчани, които определиха и финалните победители.

Комисията излъчи и победителите в категориите

за „Най-добри резултати за хотелиерската индустрия в Пловдив за 2017 г.“, след обработка на реални статистически данни съответно за места за настаняване  категория 1 и 2 звезди, места за настаняване категория 3 звезди и места за настаняване категория 4 и 5 звезди. Те също ще бъдат обявени на официалната церемония по награждаване в Малката базилика.

За „Най-оригинално събитие в областта на туризма в Пловдив за 2017 г.“ борбата бе между емблематичното за Пловдив „Дефиле на младото вино“ на Съвета по туризъм, „Международен фестивал „Балканска огърлица 2017“ на Регионалната занаятчийска камара – Пловдив и 10-та Национална кулинарна купа на България, организирана от Българската асоциация на професионалните готвачи.

За Най-атрактивно заведение в Пловдив за 2017 г.“ спечелилите номинации са пет ресторанта и барове под тепетата.

Най-оспорвана беше надпреварата за „Най-оригинален нов туристически продукт в Пловдив за 2017 г.“, тъй като и двете номинирани предложения са изключително оригинални.

Онлайн гласуването приключи на 2 юли 2018 г.

и в него взеха участие общо 1557 души,  които дадоха своя глас и определиха крайните победители в трите категории. Кои са те ще стане ясно тази вечер.

Подобни статии

Top