Общината с идея за уеднаквяване визията на автобусите от градския транспорт

Италианска фирма за индустриален дизайн е заявила желание да се захване със задачата

Възможностите за уеднаквяване на визията на автобусите на градския транспорт в Пловдив са обсъдили по време на среща кметът Здравко Димитров и заместник-кметът Тодор Чонов с представители на водещата италианската фирма за индустриален дизайн – „Бертони“ на среща през миналата седмица.

Пловдив е прекрасен град, който предоставя много добри възможности за развитие на бизнеса и инвестиции и доказателство за това е Тракия икономическа зона и все по-големият брой фирми, които строят своите заводи там„, е заявил по време на разговорите Здравко Димитров. „Желанието ни е да направим градския транспорт предпочитан начин за придвижване, като надградим и допълним реализирания вече транспортен проект„, е споделил и Тодор Чонов.

Гостите от италианската фирма са заявили своето желание за партньорство с Община Пловдив за подобряване градската визия, споделяйки някои от иновативните проекти, които са реализирали в Торино, Генуа, Рим, Неапол, Хонолулу, Тайпе, Цюрих.

Идеята за създаване на единна концепция и визия за това как да изглеждат автобусите отвън, като да бъдат с съответните отличителни знаци и цветове е много добра и ще я обсъдим, за да видим как можем да я реализираме, така че да подобрим изгледа на градския транспорт„, е посочил още кметът.

Предстои да се организира среща с главния архитект, на която да бъдат обсъдени залегналите в Община устройствен план идеи за споделени зони, каквато например е улица „Младежка“ в район „Централен“.

Подобни статии

Top