Общината ще закупи стартови устройства за „Колодрума“

Пловдив ще бъде конкурентен на големите колоездачни центрове в Европа, обеща Здравко Димитров на среща с президента на колоездачната ни федерация Драгомир Кузов

Община Пловдив ще закупи техника, която да се използва от колоездачите по време на тренировки в зала „Колодрума“. За това са се договорили кметът на Пловдив Здравко Димитров и президентът на Българска федерация колоездене Драгомир Кузов, съобщиха от пресцентъра на общината.

БФК получи от Европейската федерация три стартови устройства тип „дерн“, но техниката може да се ползва само при провеждането на европейски и световни първенства. Отборите, които са заявили подготовка в пловдивската зала, настояват да им бъде осигурена такава техника.

Пловдив ще бъде конкурентен на големите колоездачни центрове в Европа. Общината ще отдели средства, за закупуването на електрически устройства от същия тип, които да се използват при тренировките и провеждане на големи състезания, обеща кметът Здравко Димитров.

Президентът на колоездачната федерация Драгомир Кузов се е ангажирал да представи поне три оферти от реномирани фирми, които могат да осигурят съоръженията.

Подобни статии

Top