Общината спира концесиите на ст. „Локомотив“ и на базата в „Тракия“

Общинският съвет на Пловдив ще гласува отпуснатите 37 милиона лева за стадион „Христо Ботев“ и стадион „Локомотив“ на сесията си в четвъртък

Общинският съвет на Пловдив ще гласува прекратяването на процедурата за отдаване на концесия на стадион “Локомотив” и изграждане на тренировъчна база на “черно-белите” на терен в ж.к. “Тракия”.

По този начин стадионът на Локомотив ще остане общински и след неговата реконструкция с отпуснатите 12 милиона лева ще се решава точно по какъв начин ще се отдаде отново на клуба.

Базата в „Тракия“ пък ще бъде дадена на „черно-белите“ под наем по новия закон за спорта, пише „Тема спорт“.

Така документално ще бъдат решени нещата за „смърфовете“, както бе направено със стадион „Христо Ботев“ наскоро, когато бе прекратена и неговата концесия.

Общинският съвет на Пловдив ще гласува отпуснатите 37 милиона лева за стадион „Христо Ботев“ и стадион „Локомотив“ на сесията си в четвъртък.

Както вече стана ясно, 25 милиона лева са за стадиона на Ботев, а 12 за този на Локомотив.

В Община Пловдив вече получиха проекта на „канарчетата“.

От щаба на Локо също се срещнаха с кмета на града Здравко Димитров и се очаква да внесат проект за поетапна реконструкция, започваща с трибуна „Бесика“.

След гласуването в ОбС трябва да бъдат обявени обществени поръчки и избрана строителната фирма, която да ги изпълнява.

Оптимистичните срокове са, че до година и половина строежите ще бъдат завършени.

И двата клуба са предвидили да участват и със свои средства, с които да вдигнат въпросните суми, за да може да бъдат направени възможно най-много неща.

Подобни статии

Top