Общината стартира кампания за намаляване на  популацията на бездомните кучета и котки, дават талони за отстъпка

От днес желаещите могат да получат ТАЛОН ЗА ОТСТЪПКА от стойността на манипулацията „кастрация на домашно куче/котка”

В изпълнение на Националната програма за овладяване популацията на безстопанствените кучета, община Пловдив стартира на 1 март специална кампания. Тя ще обхване домашните кучета и котки, които са  основен източник за нерегламентирано развъждането на бездомни животни.

Община Пловдив ще поощри собствениците на домашни кучета и котки да кастрират своите любимци. В нея могат да се включат стопаните на идентифицирани домашни кучета с регистрация, както и собственици на домашни котки, притежаващи надлежно издадени ветеринарномедицински паспорти.

Кампанията ще се проведе в периода от 1 март до 13 декември 2020 г. Желаещите да се възползват от условията по кампанията, от 27-ми февруари ще могат да получат ТАЛОН ЗА ОТСТЪПКА от стойността на манипулацията „кастрация на домашно куче/котка”. Талони ще се предоставят във всяка от районните администрации по местоживеене или в Община Пловдив, Дирекция „Екология и управление на отпадъците“.

За женските кучета и котки отстъпката ще е 35 лева, а за мъжките – 25 лева. Собственикът ще доплати остатъка от стойността на манипулацията на място във ветеринарния кабинет.

Общината приканва в кампанията да се включат и съдействат всички ветеринарни клиники/кабинети/амбулатории в града. Заявление за участие, ветеринарните лекари могат да получат лично от Дирекция „Екология и управление на отпадъците“: ул.“Емил де Лавеле“ №9 или заявено по електронна поща: direkcia_ecologia@plovdiv.bg

До момента участие в кампанията са потвърдили следните ветеринарни амбулатории/кабинети:

–        Д-р Пламен Хърков – ул.”Николай Гогол”  № 18; тел.: 0887/771 537

–       Д-р Георги Сяров – ул. „Захари Стоянов“  № 62; : тел. :032-24-52-07

–        Д-р Николай Боянов – ул.”Славееви гори”  № 18; тел.: 032/69 35 78; 0884/030 109,

–        Д-р Надежда Костадинова–ул.”Арх. Камен Петков”-№ 58; тел.: 032/62 22 96

–        Д-р Васил Капашиков – ул.”Карловска” – № 34 А; тел. : 032/ 96 31 29.

Top