Общината тегли нов кредит от близо 13 млн. лв., гласуват го на сесията днес

Парите ще отидат за изграждане на нова клетка на депото в Шишманци

Кредит от близо 13 млн. лв. възнамерява да изтегли Община Пловдив през следващата година. Парите ще отидат за изграждане на нова клетка на депото за битови отпадъци в Шишманци и за рекултивация на  съществуващата. Точният размер на сумата е 12 милиона 882 хиляди лева.

Предложението за новия заем е заложено в проектобюджета на Община Пловдив за 2022 г. и актуализиране на бюджетната прогноза за 2023 и 2024 г., които ще бъдат разгледани на сесията на местния парламент днес. Тя ще започне в 9.00 ч.

Ще бъдат разгледани и предложения за промени на таксите за част от общинските дейности. Сред тях за повишение на цените на сватбените ритуали, погребалните услуги и част от билетите за природонаучния музей.

Променя се Наредбата за определяне на размера на местните данъци в общината. Според промените годишният размер на на данъка върху таксиметровия прево на пътници за 2022 г. ще бъде 300 лв. Други промени на данъците не се предвиждат.

На сесията ще бъдат удостоени с почетна значка и наградени с грамота и парична награда директори, учители и млади педагози в общинските училища и детски градини по повод Деня на будителя – 1 ноември. С почетна значка ще бъдат удостоени шестима директори и десет учители. Други 18 млади учители ще бъдат наградени с грамота и парична награда от 400 лв.

Ще се гласува също МБАЛ „Св. Мина да ремонтира кардиологията си и да я превърне в постоянно COVID отделение, като общата стойност на ремонта ще е над 196 хил. лв. с ДДС. Парите ще се осигурят по споразумение за партньорство на болницата с МЗ по програмата „Мерки за справяне с пандемията“. Бившата първа градска ще получи и разрешение за закупуване на медицинска апаратура за 38 000 лв. без ДДС.

Сесията ще започне в 9.00 ч. в ДК „Борис Христов“.

Подобни статии

Top