Общината в Асеновград търси инвеститор за изграждане на фотоволтаици

За целта на търг е обявен незастроен парцел край града по посока Боянци

Община Асеновград обяви на търг продажбата на незастроен парцел на площ от 74 779 кв. м. с трайно предназначение – урбанизирана територия. Имотът е в регулация, а цената за 1 кв. м. е в размер на 51,24  лева (без ДДС).

Пазарната стойност на земята е 1 959 210 евро или 3 831900 лева (без ДДС).

Имотът се намира на изхода на Асеновград, в посока село Боянци, до кръстовището за село Козаново и срещу площадката на ЦКС „Коопизкупуване”. Изложението му е към главния път, като е достъпен и чрез второстепенен такъв, в посока платения охраняем ТИР паркинг. В непосредствена близост има новоизградена модерна складова база за търговия с хранителни стоки. Изградена е и инфраструктура с достъп до път от републиканската пътна мрежа.

Характеристиките на обекта предлагат неограничени възможности за развитие. Подходящ е за производствена база заради развитата инфраструктура и ситуирането му в близост до населено място. Става дума за голяма площ, позволяваща изграждане на цех, паркоместа, офис сграда, складови бази и място за хранене.

Подходяща инвестиционна възможност е и изграждане на фотоволтаици, от които може да се произвежда електроенергия за предприятия, големи консуматори на ток. Освен да задоволяват собствените си енергийни нужди, те биха имали възможността и да продават електричество на свободния пазар.

Имотът е изключително подходящ и за производители на соларни панели. На мястото инвеститорите могат да реализират проект с произведените фотоволтаични системи. Откритата площ е подходяща за такъв вид инвестиция и едновременно в близост до населено място, което позволява обслужването на централата.

Инвестицията в земя е една от най-добрите възможности, които българският имотен пазар предлага в момента и е особено подходяща в периоди на криза и икономическа несигурност.

Пълна и подробна информация за датата, мястото и часа на провеждане на търга за продажба на ПИ 00702.536.31 по КК на Асеновград, ще откриете ТУК.

Снимката е илюстративна: urmet.bg

Подобни статии

Top