Общината въвежда уникален знак – „Бирата забранена“ (ВИДЕО)

Хотелиери се оплаквали, че гостите им напускат заради силния шум

Общината в Пловдив ще въведе уникален знак за забрана на бирата в центъра и Капана. Това съобщи кметът Иван Тотев пред журналисти днес. По думите му живеещите в района на „Ядрото“ многократно са подавали оплаквания от силния шум, вдиган от младежи, които се напиват посред нощ в квартала на творческите индустрии.

„Ако трябва ще отнемем разрешителните за удължено работно време на денонощните магазини. Ние не можем да сме пъдари на всеки един. Ще стартираме и проверки, за да разберем как и на кого се продава алкохол, защото по закон алкохолни напитки не може да се продават на непълнолетни„, закани се градоначалникът.

Наемат частни охранители за Капана

Той беше категоричен, че за следващата година, когато Пловдив ще бъде европейска столица на културата,  за Капана ще бъде сключен договор с частна фирма, която да осигури поне една патрулна двойка да охранява района.

„Това не може да продължава!“, подчерта кметът.

Това ще бъде една от темите, които ще се дискутират утре на среща между него, кметът на „Централен“ Георги Стаменов и шефът на общинска полиция.

В района живее зам.-кметът Димитър Кацарски, който също неколкократно е поставял въпроса на общинските оперативки. Имало дори случаи, когато гости са напускали хостелите  в квартала, тъй като не могат да спят от мераклии да пият бира до късно в заведенията в Капана.

„Затова първо ще сложим табели, за да няма как да се оправдават нарушителите на общинската наредба, че не са информирани, че не може да се пие след 22.00 ч. в квартала. И ако видите табела със зачертана бира, няма защо да се смеете, защото тя е важна. Ще направим така, че да има по-голяма информираност за наредбите на общината“, допълни градоначалникът.

Подобни статии

Top