Общината засилва контрола си при спазване на COVID мерките

Екипи на Областния дирекция на МВР, Общинска полиция, Общинска охрана и Пловдивски общински инспекторат със съвместни проверки

Екипи на Областния дирекция на МВР, Общинска полиция, Общинска охрана и Пловдивски общински инспекторат започват съвместни проверки за спазване на мерките срещу разпространението на COVID – 19, съобщиха от Община Пловдив. Решението за това е взето по време на онлайн заседание на Общинския кризисен щаб.

Ще се следи за ненарушаване на предписанията на Министерство на здравеопазването, Областния и Общинския кризисен щаб. Патрулите на сектор „Общинска охрана“ ще контролират зоните на Главната улица, пешеходния мост на река Марица, квартал „Капана“, Стария град и автобусите на градския транспорт.

За последните 20 дни в обществения транспорт сме проверили 1306 превозни средства, като са съставени 71 предупредителни протокола, посочи Костадин Костов, началник сектор „Общинска полиция“.

Отделно шест екипа от служители на полицията, ПОИ и общинска охрана ще правят допълнителни проверки във всеки един от районите на Пловдив, като ще следят за изпълнение на мерките в магазините, заведенията, обществените сгради – за дистанция, за да няма струпване на много хора на едно място и за носене на предпазни маски. Ще се съблюдава и дали се осигурява необходимото разстояние между масите в заведенията за хранене и изпълнение на решението за работно време до 23,30 часа.

При явно неспазване на мерките, ще наложим сериозни наказания, обясни заместник-кметът Йордан Ставрев. По думите му проверките ще се извършват по различно време, включително и през почивните дни.

Подобни статии

Top