Общините дарили на МВР близо 3 000 000 за година, Пловдив най-щедър

Приемат се гориво, дрегери и оборудване

Министерството на вътрешните работи е получило 2 999 820 лева от дарения през 2019 година, показва публикуваната справка на сайта на МВР, пише segabg.com. Въпреки бюджета си от над 1.1 млрд. лв., силовото ведомство продължава да приема подаяния от бедни общини под формата на гориво, дрегери и оборудване.

Община Несебър традиционно е сред най-щедрите дарители. През изминалата година тя е дала безвъзмезно на районното полицейско управление и пожарната в града общо 44 200 лв. във ваучери за гориво. Община Созопол също е снабдила местната полиция с гориво за 15 хил. лева. Поморие пък е платила 9 хил. лв. за бензина на патрулките, а община Средец е заделила 10 хил. Харчове за гориво са направили и далеч по-бедни общини като Кайнарджа, която е дарила 5520 лв. на РУ – Силистра. То е получило пак за бензин 3714 лв. и от община Ситово. Дареното гориво от община Тутракан пък възлиза на скромните 3 хил. лв.

През изминалата година най-щедра към вътрешното министерство е била община Пловдив. ОД на МВР в града под тепетата е снабдена със система за видеонаблюдение за 319 365 лв. Освен това е получила и 53 760 лв. за реконструкция на КПП Карлово и още 10 500 лв. за нова алуминиева дограма, както и „тестове“ за 9 540 лв.

Даренията за ОДМВР в София също са впечатляващи. Столичната община е подарила на отдел „Пътна полиция“ на СДВР камера за фотографиране на автомобилите, превишили допустимата скорост. Към нея са дарени и куфар, външна батерия, GPS антена, захранвания и кабели, две тъчскрийн писалки, интернет рутер, триножници и ръкохватки. Всичко това е оценено на 110 хил. лв. Софийската областна администрация е дала лек автомобил „Пежо“ на ОДМВР за 5 800 лв. Освен това полицията в София е получила нова дограма за 17 500 лв. от община Сливница.

Органите на реда във Варна пък са били снабдени от морската община със защитни якета, панталони, бонета и летни гуми за мотоциклети на обща стойност 14 724 лв. Община Куклен е дарила на полицията си лек автомобил „Опел“ за 5 хил. лв.

1 2

Подобни статии

Top