Общински полицаи проверяват в автобусите, свалят пътници без маска

9 предупредителни протокола са съставили служителите на „Общинска полиция“ във връзка с изпълнение на заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев за носене на маски в градския транспорт.

Това съобщи началникът на сектора главен инспектор Костадин Костов. Проверките са от края на работната седмица по всички линии в 137 автобуса. „Маските са задължителни за пътниците, шофьорите и кондукторите, както и правилното им носене, така че да обхващат носа и устата. Трябва да ги носят за своя безопасност и за тази на околните„, сподели Костов. По думите му по-голямата част от гражданите знаят и изпълняват указанията за спазване на мерките срещу разпространението на COVID 19. Тези от тях, които не носят лични предпазни средства биват сваляни от автобусите.

Директорът на ОП „Организация и контрол по транспорта“ е изпратил писмо до всички фирми превозвачи за спазване на указанията на Министерството на здравеопазването и за по-засилена дезинфекция на автобусите.

Проверките на общинските полицаи ще продължат и в следващите дни. Община Пловдив призовава гражданите да бъдат дисциплинирани и да носят маски в затворени пространства, да дезинфекцират ръцете си и да спазват дистанция.

Подобни статии

Top