Общински съвет гласува над 124 хиляди лв. финансова помощ за пловдивчани с репродуктивни проблеми

8 семейства, двойки и жени без партньор бяха подпомогнати с общо 12 685 лв. на последната сесия

12 685 лв. финансова помощ  бе гласувана  от пловдивските общински съветници на последната сесия на местния парламент за 2021 г. за жители на град Пловдив с репродуктивни проблеми. От 820 до 2000 лв. гласуваха старейшините за 8 случая на семейства, двойки и жени без партньор за различни процедури, свързани с безплодието.

През тази година Общински съвет е гласувал 8 решения, с които са отпуснати малко над 124 хиляди лева, с които са били подпомогнати жители на община Пловдив, кандидатствали за финансово подпомагане за лечение на безплодие. За 12-те месеца местният парламент е разгледал и одобрил 68 заявления за финансова помощ.

Председателят на постоянната комисия по здравеопазване и социални дейности към Общински съвет д-р Веселка Христамян съобщи, че финансовата помощ, която се оказва на жителите с репродуктивни проблеми, е работеща и доказателство, че добрите неща в пловдивското здравеопазване се случват, когато има разбиране от всички.

Средствата, предвидени за финансовото подпомагане на лечението на безплодие, се гласуват всяка календарна година с бюджета на Община Пловдив, по предложение на определената комисия съгласно правилника за финансово подпомагане на лечението на безплодие на семейства, двойки и жени без партньор, имащи репродуктивни проблеми, житeли на Община Пловдив. От предвидените в бюджета на Община Пловдив средства се финансират изследвания и процедури, извършени в лечебните заведения, като за кандидатстващите се определят индивидуално и са в размер до 2000 лв.

Комисията вярва, че и през следващата година ще има условията и възможността, да подпомага съгражданите си при нужда от лечение на репродуктивното им здраве, както и да адаптира и надгради  помощта,  спрямо вида на необходимото лечение.

Подобни статии

Top