Общински съветник от Пловдив с COVID-19, затвориха дискотека заради заразата

От новодиагностицираните с коронавирусна инфекция в Пловдив и областта 22 лица, само две са хоспитализирани.

Останалите са на домашно лечение. Един пациент е починал  –жена на 59 години от Перущица с придружаващо заболяване бронхиална астма. Това информираха от Областния кризисен щаб.

От новите случаи 9 са от Пловдив. В това число общински съветник от ОбС –Пловдив. РЗИ извършва епидемиологично проучване и се изследват контактните лица. В тази връзка ще бъде организирано тестването на всички общински съветници, за да се гарантира спокойното протичане на предстоящата сесия в четвъртък.

„Няма място за паника. Навсякъде може да се случи подобно нещо. Ще бъде извършено всичко необходимо и според изискванията на здравните власти“, коментира областният управител Дани Каназирева.

Сред пловдивските случаи е един положителен на работещ в дискотека „Сикретс“.

Заведението е затворено за дезинфекция за 14 дни и ще бъде изследван персонала. Свързан с дискотеката е и друг случаи на посетител, който е пловдивчанин. И тук се извършват необходимите противоепидемични мерки и се връчват предписания.

Три от днешните случаи са свързани с поделението в Асеновград, като два от новорегистрираните са от града и един от Пловдив. Останалите случаи са от община Кричим, но не са свързани с шивашкия цел, общините Родопи, Стамболийски и Карлово –установените положителни са контактни лица на предишни случаи.

Общият брой за областта е 263, излекуваните са 103-ма, на домашно лечение 112, хоспитализираните са 42.

Подобни статии

Top