Общински съветник от Смолян: Полицаи пребиха сина ми (СНИМКИ И ВИДЕО)

Проверяват за полицейско насилие

Среднощен екшън в Смолян завърши с шестима младежи в ареста за хулиганство и неподчинение, както и с проверка за полицейско насилие.

„Полицията в Смолян започна две проверки – едната за хулиганство от страна на четирима младежи от града, втората срещу полицаи за превишаване на правата им“, съобщи директорът на ОД МВР, старши комисар Николай Димов пред медиите. Повод стана оплакването на смолянския общински съветник от ГЕРБ Стоян Иванов.

Той оповести в социалната мрежа, че синът му бил бит от полицаи през нощта на 2 срещу 3 май и публикува снимки и видео в профила си. По думите му младите мъже се държали почтително с полицаите. Самите младежи, заснели видеото, показват, че вратата им е била разбита от полицаите.

Ето какво написа съветникът:

Снощи на 2 срещу 3 май, в РПУ Смолян, бе пребит сина ми. Той и още няколко негови приятели са отведени в РПУ Смолян под претекста, че нарушават обществения ред и слушат музика над допустимия праг. Сина ми е обезобразен до неузнаваемост. Фрактура на лява ръка от удари с палка, множество синини и кръвонасядания по тялото, установени от компетентно медицинско лице . Медика е констатирал 11 пъти последователни удара с палка в коляното. Трудно стъпва на крака си. Всички момчета са бити и унижавани и след съставяне на актове са освободени днес около 11 часа.
Публикувам снимки и видео клип, от който става ясно, че момчетата със нищо не са предизвикали подобно поведение на полицейските служители, точно обратно, държали са се изключително уважително и са разговаряли с тях учтиво и на Вие.

„Проверки текат в двете посоки – за извършени престъпления от младежите, както за неправомерни действия на служители на МВР за прекормерна употреба на сила или други пропуски“, коментира старши комисар Димов.

Източник: DarikNews

Подобни статии

Top