Общински съветник празнувал рожден ден в „Сохо“, полицията извършва проверка

Дъщеря на друг общински съветник била управител на заведението

Надя Колева, дъщеря на общинския съветник от ЗС „Александър Стамболийски“ Георги Колев е управител  „Сохо“, където тази нощ е имало парти до до малките часове, съобщава 24plovdiv.bg. Градусът на настроението са вдигали фолкпевиците Алисия и Галена. Бащата на Колева в момента не си вдига телефона за коментар. В „Инстаграм“ тя си е качила клипове от въпросния купон, скандализирал общественото мнение.

Вижте част от клипчетата:

В „Сохо“ рожден ден е празнувал друг общински съветник от групата на Колев – Кирил Търев.

„Не искам да коментирам. Замесиха ме излишно. Бях гост за малко и си тръгнах. Нямам представа колко души са присъствали, не ги познавам“, заяви шефът на „Напоителни системи“ Петко Димов.

Припомняме, че според областния управител Дани Каназирева заведението е отдадено под наем от собствениците, като в договора с наемателите изрично било записано, че „Софо“ ще работи до 23:30 часа, а това не е било спазено.

Областният управител с извънредно решение след шокиращ случай на неспазване на мерките!

Първоначално се твърдеше, че на среднощната веселба е имало зам.-кмет на община Пловдив и шефът на „Напоителни системи“. Това казали на ядосани пловдивчани от полицията, която била извикана на място.

Пловдивско заведение в центъра подлуди пловдивчани тази нощ (ВИДЕО)

Според източници от полицията, вече е започната проверка по случая.

Проверява се спазването на работното време на заведението, дали е нарушен обществения ред, както и дали попада в забраните, валидни за определен тип заведения, регламентирани със заповед на областния управител Дани Каназирева. Според тази заповед коктейл барове и кафе аперитивин не могат да работят след 23.30 ч. Днес обаче областният управител обяви, че ще актуализира заповедта си и ще разшири обхвата й и върху ресторанти и останалите заведения.

Засега от полицията ще уточнят точно какъв вид обект е „Сохо“, а ако е нарушена разпоредбата на областния управител оттам ще вземат отношение и ще сигнализират Пловдивския инспекторат, научи DCNEWS.

От полицията уточниха, че със сигурност ще има санкции, но мерките са административни. При нарушаване на някои общински разпоредби ще има санкции и евентуално преценка от РЗИ и общината за отнемане на вид дейност, промяна на работното време и т.н., допълниха оттам.

Подобни статии

Top