Общинският кризисен щаб в Пловдив няма да въвежда нови ограничения

От щаба апелират за ваксиниране

Общинският кризисен щаб в Пловдив не обмисля въвеждане на нови ограничения. Около тази позиция се обединиха членовете му на свое онлайн заседание, свикано днес от председателя д-р Калин Калинов. На заседанието бяха обсъдени усложнената епидемиологична обстановка и готовността на общинските лечебни заведения за предстоящата пета вълна на COVID-19. Доктор Калинов потвърди техническата обезпеченост на болниците, но и подчерта кадровия дефицит на системата.

„Работим в много добър синхрон с РЗИ и Областния кризисен щаб“, каза Калинов.

Във всички разрешения, които общината издава за публични мероприятия, изрично са описани мерките от заповедите на Министъра на здравеопазването. Служители на ОП „Общинска охрана“ и Общинска полиция осъществяват контрол върху спазването на тези мерки.

На заседанието бе коментирано, че продължават да работят мобилните ваксинационни екипи, които приемат заявления за ваксиниране на работни колективи и по-големи групи от хора. Възможността за използване на мобилните екипи е достъпна и за личните лекари и техните пациенти.

Общинският кризисен щаб призовава гражданите да се ваксинират и да спазват строго противоепидемичните мерки, оповестени от Националния пандемичен комитет.

Подобни статии

Top