Общинският младежки съвет в Асеновград с нова благотворителна инициатива - DC news

Общинският младежки съвет в Асеновград с нова благотворителна инициатива

Всеки, който иска и има възможност да подкрепи благотворителната инициатива

Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев подкрепи поредната благотворителна инициатива на Общинския младежки съвет в града. За втора поредна година, в знак на съпричастност, градоначалникът даде съгласието си на жена от Садово, страдаща от онкологично заболяване, да ползва безвъзмездно тротоарно право, за да продава мартеници и цветя.

Със събраните средства Мария Панева ще подпомогне лечението си. Младежите от Общински младежки съвет – Асеновград ще подкрепят жената, като също с безвъзмезден труд ще й помогнат в благородната инициатива.

Всеки, който иска и има възможност да подкрепи благотворителната съвместна инициатива между младежите и онкоболната жена, може да го направи в рамките на няколко дни. Тази година Мария ще разположи щанда си на площад „Академик Николай Хайтов“ в Асеновград (до тунела при РУ – Асеновград).

От  днес до 01.03.2022 г., включително, за времето от 10:00 ч. до 18:30 ч., там ще се продават ръчно изработени мартеници. А от 05.03.22 г. до 08.03.22 г., включително, от 10:00 ч. до 18:30 ч. жената ще продава цветя.

Вече почти две години Мария се лекува от рак на костите и меката тъкан на ръката в Турция. Направени са й химиотерапия и лъчетерапия, а след това и операция на дясната ръка.

Налага се да продължи лечението си, а сумата за целта е непосилна за нея и семейството й. Предстоят й още пет вливки имунотерапия, като всяка от тях струва 6000 лева. Освен това, трябва да й се извърши и още една операция на ръката, която е на стойност 36 000 евро.

Панева се обърна към доктор Грудев с благодарност: „Г-н Кмет, през изминалата 2021 г. получих Вашата подкрепа и съпричастност, като ни бе позволено ползване на тротоарно право за продажба. Безкрайно Ви благодаря, защото с Ваша помощ бяха реализирани две благотворителни кампании. Едната бе посветена на празника 1-ви март – Баба Марта – с продажба на мартеници, които бяха изработени от мен и моето семейство. А втората кампания бе посветена на празника 8-ми март – Междуднародният ден на жената с продажба на цветя.“

Подобни статии

Top