Общинският съвет гласува дарение от 10 000 лева за животоспасяваща операция на майка на две деца

Старши експертът от община Пловдив Гергана Зиева се нуждае от спешна бъбречна трансплантация

Дарение на стойност 10 000 лева ще предостави на инж. Гергана Зиева за лечението й Община Пловдив. Дарението ще бъде гласувано в извънреден порядък на сесията на Пловдивския общински съвет днес по предложение на съветниците от „Кауза България“.

Зов за помощ: Майка на две деца от Пловдив се нуждае от бъбречна трансплантация

Старши експертът в община Пловдив Гергана Зиева се нуждае от спешна бъбречна трансплантация заради тежка бъбречна недостатъчност. Сумата, която остава да се събере за операцията, е 20 000 евро, в срок до днес – 7.04.2022 г. и е непосилна за семейството, съобщават от Община Пловдив. Офертата е от турска клиника, а донор ще бъде нейният баща.

Припомняме и банковата сметка на младата жена, която е майка на две деца.

Гергана Атанасова Зиева
Банка: Postbank
BIC: BPBIBGSF
IBAN: BG90BPBI79244066137401

На сесията днес ще бъде гласувано удостояването на о.з.капитан Иво Димитров, д.м. с „Почетен знак на гр. Пловдив“, ще се гласува докладът за дейността на читалищата в града под тепетата за миналата годинаи отчетът за изразходваните бюджетни средства.

Съветниците ще гласуват предложението д-р Валерия Славова да бъде утвърдена като управител на ДКЦ VII в „Южен“, както и да се закупи медицинска апаратура за 161 000 лв. от МБАЛ „Св. Пантелеймон“, като това ще стане със собствени средства на болницата.

Ще се гласува и предложението на кмета на „Тракия“ Костадин Димитров да се обяви теренът, отреден за сграда на Математическата гимназия, за публична общинска собственост.

Подобни статии

Top