Общинският съвет одобри тегленето на заем за двата стадиона и басейн "Младост" - DC news

Общинският съвет одобри тегленето на заем за двата стадиона и басейн „Младост“

По 12 млн. лева отиват за напълно покрит стадион „Христо Ботев“, 12 млв. за стадион „Локомотив“ и 20 млн. за басейн „Младост“

Общинстият съвет на Пловдив одобри на днешната си редовна сесия тегленето на заем за финансиране на стадион „Христо Ботев“, стадион „Локомотив“ и на нов плувен комплекс с 50-метров басейн „Младост“. Решението бе взето с 34 гласа „за“, 7 „против“ и 6 „въздържал се“.

Кметът Здравко Димитров увери, че тези 12 млн. лева ще бъдат напълно достатъчни за монтирането на цялостна козирка на всички сектори на „Колежа“. Ще трябва обаче допълнителна държавна помощ за довършването на самия стадион, като той се надява едно бъдещо правителство да бъде благосклонно и да продължи с държавната помощ.

На критиките от страна на опозицията, че стадион „Христо Ботев“ се е превърнал в една „черна дупка“, която безотчетно гълта пари, кметът отговори:

„Именно вашият министър на спорта беше казал в Пловдив да се оправяме сами. Така че, както г-н Борисов се отказа от нов самолет и даде парите за стадионите, така и вие сте длъжни да помагате“.

Подобни статии

Top