Общинският съвет пренасочва средства от Фонда за устойчиви градове - DC news

Общинският съвет пренасочва средства от Фонда за устойчиви градове

Гласуват да се закупи зала „Строител“

Общинският съвет на Пловдив ще решава за сключване на допълнително споразумение към договора с Фонд за устойчиви градове, с което да се преразпределят неусвоените средства, предвидени за проекта „Пробив под Водната палата“. Предложението на кмета Здравко Димитров предвижда неусвеният финансов ресурс, който е в размер на 4 милиона 923 хиляди лева, да бъде използван за индексация на строително-монтажните дейности по проекта „Модър-Царевец“ и реконструкциите на булевард „Хаджи Димитър“ и на улица „Царевец“, съобщи Радио Пловдив.

Другата част от парите, които бяха отпуснати на Пловдив от Фонда за устойчиви градове, бяха пренасочени с предходно решение за реконструкцията на Дондуковата градина. Ремонтът там е на стойност 4 милиона 476 хиляди лева.

Съветниците ще гледат и предложението на заместник-кмета Пламен Райчев, което предвижда Община Пловдив да кандидатства за сумата от 6,1 милиона лева от Плана за възстановяване за обновяване на сградата на бившия Партиен дом.

В дневния ред на сесията влиза и предложението на съветници от различни групи в местния парламент за удостояване с отличието „Почетен знак на Пловдив“ на ректорите на Медицински университет-Пловдив професор Мариана Мурджева, на Аграрен университет професор Христина Янчева, на Академията за музикално танцово и изобразително изкуство професор Тони Шекерджиева-Новак и на Университета по хранителни технологии професор Пламен Моллов.

На сесията ще бъде гласувано и предложение да бъде закупена зала „Строител“ за 5 млн. лв. и след това тя да се ремонтира за още 5 милиона лева. Предложението бе определено като скандално от сдружението „Спаси Пловдив“, представители на които ще присъстват на заседанието на местния парламент. Според сдружението цената за залата е твърде висока, при положение, че земята е общинска и сделката има цит.: „вкус на корупция“.

Припомняме, че кметът Здравко димитров съобщи, че след закупуването и ремонта на зала „Строител“, тя ще бъде предоставена за ползване на ВК „Марица“.

Подобни статии

Top