Общинският съвет със сесия на трибуните на Гребната заради карантинните мерки

При лошо време заседанието ще е в Дома на културата „Борис Христов“

Редовно заседание на Общински съвет – Пловдив ще се проведе на 9 април, съобщи за DCNEWS председателят Александър Държиков. Сесията ще бъде вместо в досегашната пленарна зала на местния парламент, на старите трибуни на Гребната база. Там, според Държиков, имало всякакви условия, за да се спазят изискванията на РЗИ за отстояние поне на 2 метра между съветниците. Мястото вече е одобрено от председателския съвет на местния парламент.

Сесията на 9 април ще бъде закрита за граждани и със специален допуск за старейшините, администрацията и журналисти. Тя ще се проведе така, както се провеждаха сесиите в Международния панаир преди години – с броене на гласове, квестори и др., като в ролята на квестори ще бъдат зам.-председателите на Общинския съвет.

В дневния ред ще бъдат включени около 20 точки, като голяма част от тях са свързани с мерки на местната власт, взети заради извънредното положение.

Преди сесията служители на ОП „Дезинфекционна станция“ ще извършат щателна дезинфекция на трибуните и мястото, където ще се провежда заседанието.

„Очаква се другата седмица времето да е хубаво, но при лоши метеорологични условия заседанието ще се проведе в зрителната зала на Дома на културата „Борис Христов“, където има условия съветниците да бъдат на разстояние един от друг и необходимото озвучаване“, посочи председателят на Общинския съвет.

Подобни статии

Top