Общинският съвет ще гласува заема за стадионите и новия плувен комплекс - DC news

Общинският съвет ще гласува заема за стадионите и новия плувен комплекс

Общо 44 милиона лева ще е новият заем

Параметрите на новия заем от 44 милиона лева за довършването на стадионите „Ботев“ и „Локомотив“ и за строителството на нов плувен комплекс ще обсъждат общинските съветници на Пловдив. На 10 март съветниците дадоха принципно съгласие за заема.

Предвиждат се по 12 милиона лева за двата стадиона и 20 милиона за плувния комплекс, като за него ще се търси финансиране от Фонда за устойчиво градско развитие. В предложението на администрацията е записано, че максималната лихва ще е от 3 % и 20-годишен срок за погасяване.

Съветниците отново ще гласуват прекратяването на договора на управителя на МБАЛ „Свети Мина“ професор Петър Петров, но без да го освобождава от отговорност. На негово място временно ще бъде назначена Мария Горева.

До повторното гласуване се стига заради неточности в решението на миналата сесия, в което има пропуски в изписването на  ЕГН-та на професор Петров и Мария Горева. Това доведе до невъзможност за вписване на промяната в Търговския регистър.

Старейшините ще гледат и предложението на „Кауза Пловдив“ за избор на членове на временна комисия за анализ на текущото състоние на лечебното заведение.

В дневния ред на сесията влиза и предложение за предоставяне на павета на Пловдивската Света Митрополия за облагородяване на 2000 квадратни метра площи, разположени в манастири, църкви и параклиси в Пловдив и областта.

Съветниците ще започнат заседанието с предложението на кмета Здравко Димитров за удостояване със званието „Почетен гражданин на Пловдив“ на известните естрадни изпълнители Благовест и Светослав Аргирови.

Източник: Радио Пловдив

Подобни статии

Top