Общинският съвет утвърди досегашния шеф на КОЦ-Пловдив като управител

Гласуваха пари за нова техника за зимно почистване на пътищата

Общинският съвет в Пловдив  утвърди  доц. д-р Тихомир Дерменджиев за управител на „Комплексен онкологичен център – Пловдив“ ЕООД . 31 общински съветници гласуваха „за“. 11  съветници от „Демократична България“ и БСП гласуваха „въздържал се“, защото доклада от извършения одит в диспансера не е бил предоставен на комисията по време на конкурса.

Д-р Дерменжиев, който досега бе временно изпълняващ длъжността, бе единствен кандидат за поста.

Според д-р Веселка Христамян от Демократична България няма яснота относно концепцията за управление на общинското лечебно заведение и  гаранции, че няма да се повторят такива нарушения и в бъдеще. Тя посочи, че някои от констатациите в доклада са „стресиращи“ – назначаване на служители и дублиране на дейности, платени ремонти, без да са извършени, неяснота относно сградата за линейния ускорител, която е била направена за един вид апаратура, а след е купена друга, което налага преустройството й.

Пред журналисти шефът на Общинското здравеопазване д-р Калин Калинов, обясни, че докладът е публичен и всеки може да се запознае с него. Според него, докато няма постоянно назначение и поемане на персонална отговорност, ще има грешки.  Одидът обхваща периода на управление  на диспанесера и от д-р Пламен Фотев, също временно изпълняващ длъжността.

На сесията съветниците гласуваха и 135 825 лв. за закупуване на техника за зимно почистване на общинските пътища.  Парите са от държавата и са отпуснати целево за зимното почистване. Те са остатък от последните две години – 2019-та и 2020 година. С тях ще се купят два специализирани товарни автомобила, окомплектовани със самосвал и разпръсквач за сол, стойка за гребло и гребло за сняг. Ще бъдат закупени също така и 5 гребла за сняг за почистване на пътното платно.

Отпуснати бяха и 900 000 лв. за районите за ремонти на улиците

Съветниците без дебат гласуваха и допълнителни 900 000 лева за районните администрации за ремонт и поддържане на уличната мрежа, които дабъдат прехвърлени от предвидените за строеж на многофункционална спортна зала в ЕГ „Иван Вазов“. Това предложение на кмета Здравко Димитров бе внесено в извънреден порядък към същата точка.

Източник: Радио Пловдив

Подобни статии

Top