Общинските пазари ще работят от днес до сряда

Прави се организация нереализираната продукция на родните производители да се изкупи за нуждите на социалния патронаж, съобщи кметът Здравко Димитров

В периода 13 – 15 април включително (понеделник – сряда) общинските пазари ЩЕ работят и хората ще могат да си напазаруват  плодове и зеленчуци за празниците.

От 16 април (четвъртък) общинските пазари обаче ще затворят наново до второ нареждане. Мерките се предприемат с цел да се избегне струпването на хора по време на големите християнски празници – Цветница и Великден.

Вчера всички ОП „Общински пазари“ затвориха в изпълнение на заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, съобщи управителят на предприятието Запрян Тодоров. По-голяма част от търговците и производителите са били информирани, че няма да работят на Цветница. Общинската охрана и общинска полиция са съдействали за въвеждане на новата ограничителна мярка.

Във връзка с изявлението на премиера Бойко Борисов кметът Здравко Димитров съобщи, че в Община Пловдив ще се направи организация, за да може нереализираната продукция на родните производители да се изкупи за нуждите на социалния патронаж.

Ще изясним какъв е законовият механизъм за това и ще действаме.  Община Пловдив има над 7000 потребители  на социални услуги, за които с бюджетни средства се осигурява храна, включително зеленчуци и плодове“, обясни Димитров.

Кметът Здравко Димитров отново призова гражданите към самодисциплина и апелира в дните, в които пазарите ще бъдат отворени, клиенти и продавачи да носят маски и да спазват  всички санитарно-хигиенни изисквания и мерки за физическа дистанция.

Общинските пазари в града са: Четвъртък пазар, Пазар Гребна база, Понеделник пазар, Пазар „Тракия 1”, Пазар „Тракия 2”, Пазар „Олга Скобелева”, Пазар „Чайка”.

Подобни статии

Top