Общо 32 години решетки за ромите, нападнали, влачили и ограбили баба Атанаска от Белозем

По 10 години ще лежат двама от ромите, третият ще бъде на топло 12 години

Общо 32 години затвор при първоначален строг режим присъди Пловдивският окръжен съд на тримата роми, нападнали, блъскали, влачили и ограбили 82-годишната баба Атанаска Минева от пловдивското село Белозем през февруари миналата година.

Днес бяха пледоариите по делото за грабежа над възрастната жена, която след него е в тежко състояние и на легло.  За 6 години затвор настоя за Атанас Радев и Ангел Василев прокурорката от Окръжна прокуратура – Пловдив Анелия Трифонова, 8 години поиска за Тодор Велиев. В пледоарията си тя посочи, че тримата нападатели са влезли в дома на възрастната жена, не за да крадат тихомълком, а вдигайки много шум, с идеята да сплашат баба Атанаска. Целта им е била да вземат парите й или да спечелят пари, като задигнат ценните й вещи.

„В стаята влизат трима млади мъже. Всичките са по-силни от нея. Те влизат шумно, а не като крадци, те са тръгнали за грабеж, за да предизвикат страх. Особено, ако живееш сам и си на 82 години“, подчерта обвинителката.

По думите й Тодор Велиев бутнал баба Атанаска на земята. Освен бутането, той е опрял и нож във врата й с въпросите: „Къде са парите?“. Според прокурорката това е станало достояние и на останалите двама нападатели, извършено е пред очите им. Затова и тримата са еднакво виновни, смята Трифонова.

Тримата роми си признали пред разследващите. В съдебната зала се отрекоха от показанията си

Според нея й всички доказателства сочат, че тримата са извършили престъплението, в което са обвинени. Нанесли са телесна повреда на възрастната жена, която е доказана със съдебно-медицинска експертиза. Направени са множество експертизи, които ги уличават като извършители. Освен това и тримата са направили самопризнания пред разследващите и оперативните полицаи, разказвали са и на съкилийниците си в ареста за грабежа.

Дилър на дрога разсмя съда: В затвора е хубаво, няма жена да ме нервира!

1 2

Подобни статии

Top