Обучават децата на „Централен“ как да се пазят от изкушенията на съвремието чрез игри

Обучителни и занимателни дейности с цел превенция за тийнейджъри проведе район „Централен“

„Местната комисия към района организира една различна програма за юношите тази година. Борбата срещу противообществените прояви при подрастващите може да бъде занимателна и интересна“, коментира районният кмет Георги Стаменов.

В периода 01.04 – 3.04.2019г. местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при район „Централен” – Община Пловдив организира поредица от събития за деца на възраст от 12 до 16 г.

„Ангажираме се с каузата да провеждаме превенция и младежите да се чувстват разбрани, обгрижени и ангажирани с приятни занимания през ваканцията,“ споделя секретарят на комисията Нина Вълчева. Тя и екипът й разделят дейностите в два основни модула.

В първи модул децата участваха в тренинги, от които научиха какво представлява емоционалната компетентност, какво означава асертивно поведение и как да се предпазят от опасностите в интернет.

Във втория модул комисията заедно с външни организации проведоха различни образователни и развлекателни дейности, сред които: посещение на Регионален природонаучен музей – Пловдив, кино-прожекция на филм, подходящ за възрастта на целевата група и участие на децата в шоколадов тур „От какаовото зърно до блокчето шоколад“.

Първите три дни от пролетната ваканция донесоха на децата много положителни емоции, нови знания и вълнуващи преживявания. За активното си участие в програмата „Очаквана ваканция” децата бяха поощрени с грамоти от Георги Стаменов, кмет на район „Централен” и председател на МКБППМН.

 

Подобни статии

Top