Обучават млади лекари със симулатори в Пловдив

Медицинският университет е домакин на обучението

Медицински университет – Пловдив е домакин на Индивидуализиран курс по бронхология, интензивна медицина и ултразвукова диагностика, организиран от Българското дружество по белодробни болести (БДББ) на 13 и 14 април. Обучението се наложи като традиция и разширява знанията и уменията на младите лекари. То ще се проведе в Медицинския симулационен тренировъчен център (МСТЦ) на МУ-Пловдив. Курсът се състои от четири цикъла занимания, като някои от тях ще бъдат на симулатора Simbionix Bronch Mentor, който тренира лекарите в условия, най-близки до човешкото тяло.

Участниците в курса ще бъдат приветствани от доц. д-р Владимир Ходжев  – председател на БДББ, и проф. д-р Благой Маринов  – директор на МСТЦ на МУ – Пловдив. Директор на обучението е проф. д-р Димитър Костадинов.

Лекциите ще водят уважавани и наложени имена в медицината като доц. д-р Росен Петков, д-р Филип Щерев, д-р Георги Белев, д-р Стоилка Туфкова и ас. Милена Сандева. Курсът ще завърши с тест и връчване на сертификати.

Младите медици ще се учат как да действат при спешни състояния в пулмологията

В дните на обучението медиците ще получат основни знания за диагностичните методи в бронхологията. Освен това те ще тренират базови диагностични техники и ще се запознаят в детайли с трансбронхиалната иглена пункционна биопсия и трансбронхиалната белодробна биопсия.

1 2

Подобни статии

Top