Обвинение за 19-годишния Огнян, убил двама при удар в стълб

В момента Огнян е в следствения арест

Прокуратурата повдигна обвинение на 19-годишния Огнян Дебелаков, който се блъсна в стълб в близост до кръстовището на булевардите „Източен“ и  „Марица“ и причини смъртта на 19-годишния Петър Илиев и още едно, 16-годишно момче. Тежкият пътен инцидент стана на 29 септември два часа след полунощ.

Младеж загина при тежка катастрофа тази нощ, шофьорът бил без книжка

Припомняме, че Огнян, Петър и още две момчета се качили на опела на баща им Митко, без да го питат. Огнян взел ключовете, които били скрити, докато Митко спял, тъй като заедно с другите момчета решили да се поразходят след като били на ромска сватба в махалата. За съжаление обаче разходката им приключила фатално за двама от тях, а самият Огнян беше с тежки наранявания в УМБАЛ „Св. Георги“ в продължение на десетина дни.

Извадиха от Марица тялото на второто момче, загинало при жестокия удар в стълб рано тази сутрин

Срещу него е повдигнато обвинение , че на 29.09.2019 г., в гр. Пловдив, при управление на лек автомобил, марка „Опел Корса“,  е нарушил правилата за движение, и като неправоспособен водач, по непредпазливост, е причинил смъртта на две лица и средна телесна повреда на едно лице (четвъртият младеж, пътувал в колата – Жоро Илиев), като деянието е извършено в пияно състояние – с концентрация на алкохол в кръвта – 1,55 на хиляда, установено по надлежния ред – престъпление по чл. 343 ал.4 във вр. ал. 3 във вр. ал. 1 във вр. чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс.

19-годишният Огнян бил пиян, когато забил колата в стълба край Марица

В момента Огнян се намира в следствения арест. Той е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Утре, 9.10.2019 г., Окръжна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. Разследването по случая продължава.

И бащата на загиналите при мелето на бул. „Марица“ близнаци – без книжка (СНИМКИ)

Припомняме, че заради катастрофата, бе арестуван и бащата на Огнян – Митко Дебелаков. Той бе оставен в ареста с постоянна мярка „задържане под стража“ миналата седмица.

Прокуратурата поиска решетки за бащата на близнаците от катастрофата край Марица

Подобни статии

Top