Обвинение за тираджията, убил семейството на магистралата

Грозят го до 20 години затвор

Окръжна прокуратура-Пловдив привлече към наказателна отговорност шофьорът на участвалия в произшествието ТИР за пътния инцидент, станал на 28.05.2018 г. на автомагистрала „Тракия“, при който загинаха двама души, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура.

Магистратите повдигнаха обвинение срещу тираджията за това, че е нарушил правилата за движение и е причинил смъртта на двама души, като случаят е особено тежък.

Шофьорът, който бе в болница заради получената при катастрофата лицево-челюстна травма, е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа. Предстои срещу него да бъде внесено искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен, е лишаване от свобода от 5 до 20 години и лишаване от право да управлява МПС.

Припомняме, че вчера на 122 км на магистралата, в близост до Пловдив, ТИР-ът помете лек автомобил, в което пътувало бургаско семейство. Съпругата била бременна в седмия месец и мъжът й я карал на преглед в София.

Двама души загинаха при инцидент на АМ „Тракия“

По делото се разпитват свидетели, назначени са съдебно-медицинска и авто-техническа експертизи, като последната следва да даде заключение за конкретната причина за настъпване на произшествието. Обвиняемият е бил тестван на място за алкохол с техническо средство, като  пробата е била отрицателна. Взета му е кръвна проба, която се изследва за наркотични вещества.

Разследването продължава.

Снимка: bTV

Подобни статии

Top