Обвинение за възрастен мъж за убийството на коте в Пловдив

Спрямо мъжа е наложена парична гаранция от 600 лв.

Районна прокуратура – Пловдив повдигна обвинение на 73-годишен мъж за убийството на котка  под тепетата. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата под тепетата.

Районните магистрати наблюдават досъдебно производство, образувано за проявена жестокост към гръбначно животно – котка, при която е причинена противозаконно смъртта й – престъпление по чл. 325б ал. 1 от Наказателния кодекс, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до 3 години и глоба от 1 000 лева до 5 000 лева.

В хода на разследването е установено, че на 20 юли 2020 г., в гр. Пловдив,73-годишният  Божидар Димитров на 73 г., умъртвил гръбначно животно – котка, като действията му били заснети от охранителна камера във входа на жилищен блок, където животното било отглеждано.

Към настоящия момент по делото са разпитани свидетели, приложени са записи от охранителна камера, предстои изготвянето на съдебно-ветеринарна и на видеотехническа експертизи.

Днес, 22 юли 2020 г., Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем Димитров за извършено престъпление по чл. 325б ал. 1 от Наказателния кодекс. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 600 лева.

Следствените действия по делото продължават.

Подобни статии

Top