Обвиниха двамата арменци в опит за предумишлено убийство

Двамата обвиняеми са осъждани

Окръжна прокуратура – Пловдив  започна досъдебно производство за опит за убийство на 33-годишен пловдивчанин. Към наказателна отговорност за опит за предумишлено убийство  са привлечени двама арменски граждани със статут на постоянно пребиваващи на територията на Република България.

С.Х. на 28 години е обвинен, че е действал като извършител на деянието, а А.О. на 30 г. – като негов помагач.

Опитът за убийство е бил извършен след множество действия по приготовлението му, включително набавяне на оръжие, установяване местоживеенето, навиците и маршрутите на пострадалия, набавяне на средства за маскиране, оставяне на телефоните на обвиняемите на значително разстояние от мястото на престъплението, придвижване с автомобил до мястото на стрелбата и незабавно оттегляне оттам по същия начин.

Именно поради тези действия, престъплението е квалифицирано като предумишлено.

Обвиняемите са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор,

в рамките на които ще бъде внесено искане в Окръжен съд – Пловдив за вземане спрямо тях на мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

Установено е, че и двамата обвиняеми са осъждани. С.Х. е осъждан общо три пъти – за нанасяне на телесни повреди и хулиганство, като престъплението, в което понастоящем е обвинен, е извършено в изпитателния срок на условното му осъждане.

А.О. е осъждан веднъж – за притежание на наркотични вещества, като настоящото му деяние също е в изпитателния срок на условното му осъждане.

Предвиденото от закона наказание за престъплението  е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор и доживотен затвор без замяна.

Разследването е в активна фаза, като са извършени огледи, разпитани са свидетели, назначени са експертизи.

Подобни статии

Top