Обвиниха Кобрата в расизъм към Джошуа!

Кубрат Пулев честити рождения ден на британеца, който е днес, обяви, че всеки се ражда на тази земя с равни права и той не е расист

Най-добрият ни боксьор Кубрат Пулев бе обвинен в расизъм от редица английски медии, след като направи шеговито изказване за предимствата на Антъни Джошуа.

„Има много силен удар… Какви други предимства? Тенът му е по-добър от моя„, каза Пулев.

Думите му предизвикаха вълна от недоволство в Англия и обвинения в расизъм. Медиите пишат, че българинът е направил тънък намек за цвета на кожата на Антъни, а фенове на бокса го разпъват на кръст.

Британските медии припомниха и поведението на българските футболни фенове по време на евроквалификацията срещу Англия (0:6), която бе прекъсната заради хитлеристки лозунги и маймунски звуци по адрес на някои от английските футболисти, а отборът ни бе тежко наказан.

В същото време обаче има и немалък брой потребители, които защитиха българина, че просто се е пошегувал и припомниха думи на Джошуа, който призова „неговите“ хора да не пазаруват от „техните“ магазини.

„Това е просто шега и игра. Да не забравяме какво каза Джошуа наскоро за пазаруването“, пишат в социалните мрежи.

Самият Кубрат Пулев честити рождения ден на британеца, който е днес, обяви, че всеки се ражда на тази земя с равни права и той не е расист.

Използвам възможността да честитя рождения ден на Антъни Джошуа, който е днес и да му пожелая много щастие и здраве, което в наши дни е по-ценно от всякога! 👊🏻😊👊🏻

Публикувахте от Kubrat Pulev в Четвъртък, 15 октомври 2020 г.

„Приятели,

Следейки ожесточеността, с която някои чуждестранни медии се опитват да използват името ми през последните часове, бих искал да споделя следното:

Никога и по никакъв повод не бих си позволил проява на неуважение към човешко същество на расова, етническа или религиозна основа.

Именно на това постоянно уча малките ми племенници.

Всеки от нас се ражда на тази земя с равни права, като абсолютно никакво значение няма цвета на кожата.

Не мога да повярвам, как думите ми по адрес на Антъни Джошуа са извадени от контекста. Нито за миг не ми е минало през ума да дискредитирам спортист, заради цвета на кожата му!

Аз имам сред приятелите си хора – представители на различни раси и етноси. Всички те са страхотни и достойни личности и мои много добри приятели от дълги години, които уважавам и обичам.

2020 година сме и силно се надявам хората да спрат с това дребномислие и човешкото същество да еволюира интелектуално и да осъзнае, че истински ценните човешки достойнства на този свят, не се проявяват по външни белези, а чрез силата на човешкия дух и добродетелите, които носим вътре в себе си!

Нека някои хора не дават път на комплексите си и не си съчиняват измислици, колкото и да им е скучно!

Затова, ако някой се е почувствал засегнат от думите ми, нека се опита да разбере, какво точно исках да кажа и в какъв смисъл и, ако не може да ме разбере, да приеме искрените ми извинения.

Използвам възможността да честитя рождения ден на Джошуа, който е днес и да му пожелая много щастие и здраве, което в наши дни е по-ценно от всякога!“

Подобни статии

Top