Обвиниха наркомани, нападнали лекар в Пазарджик

Утре прокуратурата ще поиска постоянна мярка „задържане под стража“ от съда

Пазарджишката районна прокуратура повдигна обвинение за закана с убийство срещу 29-годишен наркозависим, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдидв. Наркоманът е задържан в ареста за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

29-годишният мъж с инициали А.К. е обвинен в това, че на 5 март, в лекарския кабинет на д-р Емил Величков, насочил нож към тялото му и се заканил с убийство. Обвинението предвижда до 6 години лишаване от свобода.

До момента е установено, че на 5 март в Пазарджик, наркоманът посетил кабинета на общопрактикуващ лекар, заедно с още един наркозависим и поискал да му се издаде „зелена“  рецепта с лекарство под специален режим. Докторът отказал, тъй като А.К. не бил сред пациентите му. Заради това обвиняемият насочил нож към лекаря, заканвал се с убийство и отправял заплахи. В същото време в кабинета имало пациентка, която лекарят преглеждал.

Подаден бил сигнал в полицията, като А.К. е задържан близо до лекарския кабинет.

По делото са извършени процесуално-следствени действия – разпити на свидетели,  иззети са веществени доказателства- нож, назначени са експертизи и др.

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Другият наркоман – на възраст около 50 години, е бил арестуван за 24 часа, но срещу него няма повдигнато обвинение.

Утре, 8.03.2019 г., Районна прокуратура-Пазарджик ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А.К.

Снимка: България On Air

Подобни статии

Top