Обвиниха шофьора, причинил катастрофата на Околовръстното с трима загинали

Обвиняемият в момента се намира в болница, няма опасност за живота му

Окръжна прокуратура-Пловдив повдигна обвинение на 46-годишния Иво Даскалов, по-известен като Иво Лудия за тежката катастрофа с три жертви на Околовръстното на Пловдив навръх Великден. Той е обвинен в това, че е при управление на джипа си – марка БМВ-Х5, е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на трима мъже, на възраст 35, 43  и 38 години.

Установено е, че на 2 май 2021 г., към 22.00 часа, Даскалов управлявал лек автомобил, марка БМВ-Х5, по Околовръстния път на гр. Пловдив, в посока към Асеновград.  След кръстовището за Марково,  регулирано със светофарна уредба, шофьорът предприел изпреварване и навлязъл в насрещната пътна лента за движение. Настъпил челен сблъсък между неговия джип и лек автомобил, марка БМВ, който се движел по същото време в собствената си пътна лента.  Вследствие на удара, на място загинали двамата спътници на обвиняемия, както и водачът на другия автомобил.

Обвиняемият в момента се намира в болница, където е настанен за лечение с няколко травми. Няма опасност за живота му.

С постановление на наблюдаващия прокурор Даскалов е задържан за срок до 72 часа, като е поставен под охрана в болницата. Действията по разследването се извършват от разследващи полицаи при сектор „Разследване на престъпления по транспорта“ при ОД на МВР – Пловдив, под надзора на Окръжна прокуратура-Пловдив.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен Иво Даскалов, е от 3 до 15 г. лишаване от свобода и лишаване от право да управлява моторно превозно средство.

Подобни статии

Top