Обвиниха шофьорката, потрошила 10 коли в Кючука

Повдигнаха три обвинения на Габриела Медарова

Районната прокуратура в Пловдив повдигна обвинение на 20-годишната шофьорка, потрошила десет автомобила в пловдивския квартал „Кючук Париж“ в неделя сутринта, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура.

Искат постоянен арест за шофьорката, помляла 10 коли в Кючука

С постановление на наблюдаващия случая прокурор Габриела Медарова е задържана за 72 часа за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол и наркотични вещества и за причиняване на имуществени вреди на автомобилите, паркирани край жилищен комплекс „Оазис 4“.

20-годишното момиче е обвинено в три престъпления – за това, че управлявала моторно превозно средство след употреба на алкохол, както и на наркотични вещества и за причиняване по непредпазливост на значителни имуществени вреди при управление на моторно превозно средство.

В хода на разследването е установено, че на 15 април 2018 г., около 6 часа сутринта, обвиняемата Габриела управлявала джип „БМB Х5“, по улица „Македония“. Педи да се качи на джипа тя употребила алкохол и наркотични вещества – марихуана.

Пияна шофьорка помля 10 коли в Кючука (СНИМКА)

При движение по ул. „Македония“ в гр. Пловдив, шофьорката загубила управление върху автомобила и причинила щети на други паркирани 10 моторни превозни средства, след което изоставила управлявания от нея автомобил на улицата и се прибрала в дома си.

Дрегерът отчел 1,38 промила, употребила и марихуана

След извършена проверка с техническо средство „Алкотест Дрегер“ било установено наличие на 1,38 промила алкохол в кръвта й, както и наличие на употребени наркотични вещества – марихуана.

Обвиняемата е правоспособен водач на моторно превозно средство, със стаж две години, уточниха от прокуратурата. По делото e извършен оглед на местопроизшествие и продължават действията по разследването с разпити на свидетели, назначаване на автотехническа експертиза и др.

За най-тежкото от престъпленията, в които е обвинена шофьорката, законът предвижда наказание от 1 до 3 години лишаване от свобода, както и глоби.

Разследването по случая продължава.

Подобни статии

Top