Обвиниха стрелеца от Сърница за незаконно притежание на оръжие и закана с убийство

Той е обвинен за това, че заплашил с убийство пастира, който го задържа в землището на село Душка

Районната прокуратура в Кърджали повдигна обвинение за държане на незаконно оръжие в землището на кърджалийското село Душка и за закана с убийство на стрелеца от хасковското село Сърница Бейсим Салим, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура Пловдив.

Вчера 55-годишният Салим беше привлечен като обвиняем за това, че на 30.11.2021 г. в землището на кърджалийското село Душка е държал огнестрелно оръжие  – карабина, както и боеприпаси, без да има за това надлежно разрешение.

Бейсим Салим е обвинен и за това, че се е заканил на пастира Ердинч Аптиш с убийство в землището на село Душка, което би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.

На 30 ноември 2021 г. Салим, койато се намирал в землището на кърджалийското село. Той бил обявен за общодържавно издирване, след като стрелял по свой съсед в хасковското село Сърница. 47-годишният Ердинч Аптиш, който бил извел животните си на паша, забелязал, че Бейсим Салим се движел из гората и държал оръжие в ръката си. Той успял да му го вземе, заради което Салим му се заканил с убийство.

Пристигналите на място полицаи установили, че Бейсим Салим притежавал незаконно оръжие – карабина, и държал 8 патрона.

На Салим е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“, взета от съда на 3 декември 2021 г.

Снимки: МВР

Подобни статии

Top