Обвиниха трима за кражбата на 20 бона от асеновградски хипермаркет

Маскираните крадци влезли с подправен ключ

Районна прокуратура-Асеновград повдигна обвинения на трима души за кражбата на ваучери и пари от асеновградски хипермаркет, съобщиха от пресценътра на Апелативна прокуратура от асеновградски хипермаркет, собственост на голяма австрийска верига.

Задигнаха 20 хил. лв. от търговска верига в Асеновград

Асеновградските магистрати привлякоха като обвиняеми Н.А., на 23 г., Р.П., на 23 г., и Д.К., на 21 г., за това, че на 21.09.2018 г., в Асеновград, след като предварително серазбрали помежду си отключили вратата и задигнали от касата на магазина сумата от 17 514 лева, ваучери за храна на стойност 2 701 лева и записващо устройство, на стойност 260 лева. Цялата стойност на откраднатото била 20 475 лева.

След като обрали хипермаркета, те изгорили ръкавиците, маските и дрехите, с които били облечени и изхвърлили монетите в язовир в близко село.

При извършените обиски почти цялата открадната  парична сума е била открита и иззета от три места – в храсти в местност край града, в стопанска постройка в близко село и в изоставен строеж в  Асеновград.  На всяко едно от местата имало по 5 000 лева, опаковани в найлонови пликове, които били скрити там от обвиняемите, като общо са намерени 15 000 лева.

Тримата са били задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР. Разследването по случая продължава.

Подобни статии

Top