Обвиниха управителя на фирмата, избила рибата в Марица (ВИДЕО)

Орлин Тасев е с парична гаранция от 20 бона

Управителят на „Екоинвест“ ЕООД Орлин Тасев е с наложена мярка „парична гаранция“ от 20 000 лева, а срещу него са повдигнати и две обвинения по Наказателния кодекс. Предприятието допусна залпово замърсяване на водите на р. Марица и причини измиране на голямо количество риба, съобщи БТА, цитирана от DarikNews.

„Предприятието допусна залпово замърсяване на водите на р. Марица и причини измиране на голямо количество риба“. Това съобщи окръжният прокурор на Пазарджик Васил Малинов на съвместна пресконференция с директорите на РИОСВ и ОД на МВР в Пазарджик – Костадин Гешев и ст. комисар Ивайло Тишев.

Обвиненията срещу Тасев са за допуснато замърсяване на води и нерегламентирано управление на опасни отпадъци, като и по двете наказанието е до 5 години „лишаване от свобода“ и санкция между 5 и 30 хиляди лева, посочи Малинов. Той добави, че по образуваното досъдебно производство са разпитани 25 свидетели, а работата по изясняване на случая продължава.

РИОСВ – Пазарджик глобява „Екоинвест“ с до 100 хиляди лева, работата на фирмата е спряна

Директорът на РИОСВ-Пазарджик Костадин Гешев съобщи, че предстои на предприятието да бъдат издадени две наказателни постановления за нарушаване на екологичното законодателство.

1 2

Подобни статии

Top