Обявиха обществената поръчка за седалките на „Колежа“

Тя е за 2 млн. лв. без ДДС, седалките ще бъдат жълти, черни и червени

Община Пловдив обяви обществена поръчка за закупуване на седалки за стадион „Христо Ботев“.

Поръчката с предмет: „Доставка на зрителски седалки за Стадион „Христо Ботев”, в УПИ І-спортен терен, кв. 16-нов, по плана на кв. Каменица, гр. Пловдив“ е на стойност до 2 400 000 лева с включен ДДС.

Припомняме, че седалките, закупени преди повече от 5 години, не отговарят на съвременните изисквания на УЕФА за категоризацията на стадиона. След проведено пазарно проучване бе определена цена от 2 милиона лева без ДДС за закупуването на общо 18 777 седалки.

Кметът Здравко Димитров заяви, че наличните седалки ще бъдат разположени в други общински спортни обекти, които в момента се строят или имат нужда от подмяна на седалките.

За строящото се в момента съоръжение ще бъдат доставени точно 18 159 броя самостоятелни седалки за зрители с номера за места и редове (съгласно изискване на УЕФА). Броят им е разпределен по следния начин:

11 924 броя в цвят жълто “RAL 1023″ или еквивалентен;

6 109 броя  в цвят черно “ RAL 9005“ или еквивалентен;

126 броя в цвят червено “RAL 3020″ или еквивалентен;

Според описаните технически характеристики седалките трябва да са:

– изработени от полипропилен (РР), нечуплива, устойчива на въздействие на различни температурни условия в интервала от минус 200С до плюс 500С или в по широки граници, устойчива на горене и с UV защита;

– оборудвани с вградена, интегрирана, метална конструкция (с повърхностна обработка против ръжда – прахово боядисване или галванизиране) с монтажни отвори, предназначена за захващане на седалката към челото на стъпалото;

– с облегалка, като минимална височина на облегалката е 31 (тридесет и един) см, дълбочината на седалката е 40 (четиридесет) см, а широчината на седалката е 45 (четиридесет и пет) см;

Доставката на уговореното количество трябва да се извърши еднократно в срок не по-дълъг от 90 календарни дни от получаване на възлагателно писмо, отправено от Възложителя до Изпълнителя, за стартиране изпълнението на договора, провери още Plovdiv24.bg.

Крайният срок за подаване на оферти или на заявления за участие изтича на 6 януари 2022 година (четвъртък) в 23:59 часа.

На следващия ден – 7 януари (петък) ще бъдат отворени офертите в 14:00 часа.

Подобни статии

Top