Обявиха обществената поръчка за стадион „Христо Ботев“

Ако няма обжалване, изпълнителят ще бъде обявен до 40 дни

Община Пловдив обяви официално обществената поръчка за довършването на стадион „Христо Ботев“ на официална пресконференция с участието на кмета Здравко Димитров и заместникът му по строителство Пламен Райчев.

„Вече е факт едната поръчка – на Ботев (Пловдив). Пусната е и вече е в „цайса“. Искам да използвам момента чрез вас да благодаря на премиера на България г-н Бойко Борисов за това, че се отказа от правителствен самоле и реши да даде парите за изграждането на спортна инфраструктура, а именно двата стадиона и стадиона в Шумен.

Успяхме във възможно най-кратките срокове да се справим като администрация и поръчката да е факт. И аз имах желание това да се случи веднага, но това нямаше как да стане, защото не искам да съм клиент на прокуратурата.

До 40 дни ще има избран изпълнител. Ако няма обжалване, дай Боже, ще издадем строително разрешение“,, заяви Здравко Димитров.

„Доста сме говорили вече на тази тема, затова ще кажа оттук нататък какво предстои. Обществената поръчка вече е пусната в профила на купувача в Община Пловдив. Оттук насетне 5 дни трябва да бъде публикувана от Агенцията по общедтвени поръчки в европейски ежедневник, а след това ще стане видима за всички бъдещи участници в конкурса.

Дали сме срок за изготвяне на офертите. В началото на септември ще бъдат отворени. В зависимост от това колко оферти и бъдещи строители на стадиона ще се явят, ще бъде избран изпълнител. Ако са по-малко, ако са 3-4, до 3 седмици ще бъде избран изпълнител. Ако са повече – малко ще се забавим, това изисква повече време.

Стойността на обекта е 53 млн. с ДДС. Това сме го записали в обществената поръчка. За отпуснатите от правителството 25 милиона ще бъде построен стадионът така, че да могат да се играят мачове в Първа лига. За довършването – това е един много дълъг етап. Стойността е много висока и ще се търсят варианти с помощта на правителството, с финансови механизми и европейски програми. Това е въпрос на бъдещо развитие“, внесе яснота зам.-кметът Пламен Райчев.

Подобни статии

Top