Обявиха Волен Сидеров за общодържавно издирване

Лидерът на „АТАКА“ е с наложена мярка за неотклонение от 50 хил. лв.

Обявиха Волен Сидеров за общодържавно издирване, съобщиха от Софийската районна прокуратура. Сидеров, който е общински съветник в столичния местен парламент, не се явил в качеството му на обвиняем в прокуратурата, за да му бъдат предявени обвинения.

Сидеров бил редовно призован, но след като не се появил пред разследващия орган, е постановено принудителното му довеждане.

Припомняме, че вчера Волен Сидеров е отказал да представи документ за самоличност и демонстративно е напуснал СДВР, където бил призован да се яви в качеството му на обвиняем. Затова се е наложило разследващият полицай да разпореди принудителното му довеждане, съобщиха от прокуратурата. По-късно Сидеров не е бил открит на посочените в делото адреси, което е наложило обявяването му на 15.04.2020 г. за общодържавно издирване.

Прокуратурата повдигна две обвинения на столичния общински съветник, който е и лидер на ПП „АТАКА“. Наложена му е и парична гаранция в размер на 50 хил. лв.

Срещу него са повдигнати обвинения заради призиви за подбуждане на обществото към нарушаване на установените в страната противоепидемиологични мерки в условията на извънредно положение. Освен това на 13 април общинският съветник е попречил да му се връчи призовка.

В телевизионния ефир Сидеров многократно призова нарушаване на заповед на министъра на здравеопазването във връзка с пандемията от новия коронавирус. Същите призиви са изпратени на средствата за масово осведомяване и под формата на прессъобщение със заглавие: „Излезте масово на Великден и докажете, че Бог е над Мутафчийски!“.

Подобни статии

Top