Обявяват десетте най-четени български книги от учениците в Пловдив

В продължение на повече от месец над  4353 ученици от тридесет и три училища дадоха своя вот за 395 български заглавия.

Заключителна церемония по обявяване на десетте най-четени български книги от учениците в Пловдив ще се състои днес от 14 часа в Конферентната зала на НБ „Иван Вазов“.  Инициативата беше проведена в чест на 1 ноември – Деня на народните будители.

В продължение на повече от месец в нея се включиха 4353 учащи от тридесет и три училища. Те дадоха своя вот за 395 български заглавия.

В процеса на гласуване в училищните и  читалищните библиотеки се проведоха тринадесет съпътстващи събития – срещи с автори, дискусии, драматизации на български приказки… Редица инициативи проведе и Детският отдел на  НБ „Иван Вазов“.

На заключителната церемония на 8 ноември ще бъдат наградени и авторите на най-добрите отзиви за български книги /част от инициативата/, а печелившите от томболата на 5 ноември, в която бяха включени всички гласували, ще получат своите награди.

В събитието ще вземат участие представители на НБ „Иван Вазов“, Община Пловдив – отдел „Образование“, РУО – Пловдив, партньори, ученици, учители и библиотекари от Пловдив.

В програмата са предвидени изпълнения на ученически състави.

Подобни статии

Top